Tuesday 22 April 2014

Esp( Energizing Soy Protein )

Perbezaan Esp Shaklee:

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya.Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protien ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang mengandungi "non-Gmo" (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pul, setiap 850g (satu tin Energizing Soy Protein) yang dihasilakan daripada 30 kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 amino asid penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur sama ada tua atau muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.

Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu. rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid  uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Eye Bags Tiada Lagi

Assalamualaikum, apa khabar followers  blog Sihat Sokmo? Saya berharap baik-baik sahaja. Pada entry kali ni,  saya akan menceritakan tenta...